Anne Sütüyle Beslenmeyen Bebeklerin Durumu

Bebek doğduğu andan başlayarak ilk 6 ay anne sütü ile beslenmelidir. Gelişim ile birlikte gelecekteki sağlığı açısından da anne sütünün önemi büyüktür. Annenin sütü yeterli olmadığı zaman inek, keçi ya da koyun sütü ile hazırlanan mamalar ise ikinci seçenektir. Anne sütünün yapısında bulunan enzimler bebeğin beyin gelişimine olumlu katkı sağlar.

anne sütü

anne sütü

Anne Sütünün Bebek için Önemi

Anne sütü ile beslenen bebeklerin akıl özellikleri ve davranış şekilleri de gelişir. Bağışıklık sistemleri güçleneceği gibi hayatı boyunca sağlıklı bir bağışıklık sistemi de olur. Annenin sütünü artırması için düzenli ve vitaminli gıdalar ile beslenmesi gerekir. Anne sütü içinde D vitamini ile birlikte bebeğin gereksinimini karşılayacak tüm vitaminler bulunur. Büyüme için gerekli olan linoelik asit anne sütünde fazladır.

Anne sütü fazla protein ve mineral içermediği için bebeğin böbreklerini yormaz. Anne sütünde bulunan antikorlar ise bebeği mikroplardan korur ve bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskini azaltır.

anne sütünün önemi

anne sütünün önemi

Anne sütü içinde bulunan yağ miktarı emme sonuna doğru arttığı için bebeğin şişman olmasını da önler.

Anne sütünde bulunan laktoz, kalsiyum emilimini artırır ve bebeğin bağırsağındaki yararlı bakterilerin üremesine yardımcı olur. Diğer sütlere göre sindirimi de yüksektir. Anne sütü ile beslenen çocuklarda besin alerjisi çok az görülür. Pişiklere daha az rastlanır. Bebeğinizi emzirdiğiniz zaman kendinizi de meme kanserine karşı korumuş olursunuz. Anne ile bebek arasındaki duygusal bağı da artırır.

Yanıtla